Kager/ Opskrifter

Opskrift på nok verdens nemmeste chokoladekage

lækker og luftig chokoladekage opskrift

I går fik lille L og jeg den pragtfulde ide, at lave en chokoladekage. Jeg har efterhånden delt et par opskrifter eller to, på forskellige udgaver af chokoladekager og brownies. Så nu er det vel egentlig på tide, at denne opskrift kommer på bordet.

Opskrift på nok verdens nemmeste chokoladekage

Da det var lille L der egentlig styrrede showet i går, var det også lille L der fik lov til at styre dekoreringen af kagen. Der er ingen “fest” uden kage, og spørg du lille L, så er der ingen kage uden en masse krymmel. Man skal altså heller ikke gå ned på krymmel, så lille L gik all in på vores hjemme importeret krymmel, som kommer hele vejen fra USA.

Lige nu fortryder jeg, at vi ikke købte mere af den farvestrålende krymmel med hjem, for hold nu fast hvor kommer man egentlig i godt humør af de skønne og friske farve. Man kan simpelthen ikke undgå, at blive bare lidt glad i låget af det! Desuden skal jeg også bruge en ret stor mængde krymmel, til den funfetti kage jeg har i tankerne at lave. Næste gang vi skal til USA, bliver der købt en ordentlig stak krymmel med hjem, hihi.

Dette er en rigtigt lækker og klassisk chokoladekage, som er dejlig let i konsistensen, fuldstændig som en rigtig klassisk chokoladekage skal være. Den vil være super perfekt, at serve til en børnefødselsdag.

Udover at det er en lækker og luftig chokoladekage, så er den også virkelig nem at lave. Det tager ingen tid at bikse den sammen og jeg er sikker på, at du har alt hvad du skal brug af ingredienser i dine køkkenskabe. Jeg har ihvertfald altid alle ingredienser til denne lækre og luftige chokoladekage i mine skabe.

Opskrift på den lækreste klassiske chokoladekage

Opskrift på nok verdens nemmeste chokoladekage.

Du skal bruge følgende: 

  • 250g hvedemel
  • 300g sukker
  • 8 spsk kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • 150g smeltet smør
  • 2 æg
  • 2.5 dl mælk

Sådan gør du:
Sigt alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt smeltet smør, æg og mælk og rør det godt sammen.
Kom dejen i en smurt bageform. TIP! Jeg brugte en lille bradepande ca. 20×30 cm.
Bag kagen ved 180 grader varmluft, i 30 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.

Når kagen er helt afkølet, pyntes den med din fortrukne glasur. Jeg foretrækker altid den klassiske hvide glasur, på en chokoladekage som denne, men det er en smagssag, så gør som du lyster. Der er ingen facitliste for hvordan kagen skal se ud, så “go nuts”.

Et ekstra lille tip! Kagen kan nedfryses, hvis du mod forventning skulle have lidt kagerester. Det er også en fordel, hvis du vil være lidt på forkant med desserten, eller blot være forberedt på uventede gæster.

Rigtig god fornøjelse.

opskrift på lynhurtig chokoladekage

Ingen kommentar

Skriv et svar