Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på bløde og lækre brunsvigerboller

Brunsviger boller

Hvis du er ligsom mig, der har en sød tand, så er disse brunsvigerboller helt sikkert noget for dig. Bollerne smager helt fantastisk og efter min mening, er de altså aller bedst, når de stadig er lune, mums. Jeg kan lige så godt sige det, dette er en farlig opskrift at have, hihi.

Det er altid en smagssag hvordan man godt kan lide sit brød, men de her brunsvigerboller går altid lige i hjertet, når de bliver serveret. For helt ærligt, hvem kan ikke lide en lækker og luftig bolle, som er proppet med en lækker og sød remonce ? Ja jeg kender ihvertfald ingen, hihi. De lækre brunsvigerboller holder sjældent særlig længe her hjemme, faktisk så holder de kun i maks 2 dage, da alle 3 unger simpelthen elsker når vi har bagt dem. De er stærkt vanedannende og alt for nemme at lave, så det er bare om at give sig i kast med dem. Du vil bestemt ikke fortryde det og slet ikke, hvis dit hjerte banker lidt ekstra for hvidt brød og ekstra søde sager.

Opskrift på nemme og lækre brunsviger

Opskrift på bløde og lækre brunsvigerboller

Du skal bruge følgende til dejen:

  • 50 g gær
  • 2 1/2 dl mælk, lun
  • 125 g smør, smeltet
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel

Du skal bruge følgende til remoncen:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g farin

Sådan gør du:
Smuldre gæren og opløs den i den lune mælk.
Tilsæt smør, sukker, salt og æg.
Tilsidst tilsættes mel, og dejen æltes godt igennem i 5 min.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
Imens dejen hæver laves remoncen. Den bløde smør og farin røres godt sammen.
Når dejen har hævet, ruller du bollerne i den størrelse du ønsker. Når bollerne er rullet, trykker du et hul i midten på hver bolle, hvor du tilsætter 1 tsk remonce. TIP! Jeg laver gerne et meget dybt hul, for at holde remoncen nede i bollen. Remoncen har det med at rende ud, når bollerne bliver bagt. Som lille bonus info, kan jeg da også lige oplyse, at bollerne stadig er dejlig bløde dagen efter ved et dybt hul, imodsætning til et knap så dybt hul.
Bag bollerne i 10-15 min i en forvarmet ovn ved 200 grader.
Lad dem afkøle på en bagerist, inden du sætter tænderne i dem.

Pas på, de er stærkt vanedannende og forsvinder på ingen tid, hihi.

Rigtig god fornøjelse.

Bløde brunsvigerboller opskrift

Ingen kommentar

Skriv et svar